Al-Jaberi toch niet naar rechter om ‘fuck de koning’

Abulkasim Al-Jaberi’s dagvaarding is ingetrokken door het Amsterdams Openbaar Ministerie. Eerder deze week werd bekend dat hij voor de rechter zou moeten verschijnen wegens zijn uitspraken tijdens een demonstratie tegen Zwarte Piet. Daarbij riep de activist “fuck de koning, fuck de koningin, fuck het koningshuis”. 

Nadat het OM bekend had gemaakt Al-Jaberi te gaan vervolgen, protesteerde een groot aantal mensen via sociale media tegen deze beslissing. In de nacht van woensdag op donderdag werd het Paleis op de Dam beklad met de tekst ‘fuck de koning’.

Het intrekken van de dagvaarding betekent niet dat Al-Jaberi’s vervolging daarmee ook van de baan is. Het OM laat weten dat het meer tijd nodig heeft om de uitspraken van de activist en het seponeringsverzoek van zijn advocaat te onderzoeken.

Lees meer op volkskrant.nl