Nepal opnieuw getroffen door zware aardbeving

Nepal is opnieuw getroffen door een zware aardbeving. Deze keer had de beving een kracht van 7,3 op de schaal van Richter. Door de tweede beving kwamen bijna 100 mensen om.

Het epicentrum van de beving lag in een afgelegen gebied aan de voet van de Himalaya. Tenminste 23.000 mensen raakten gewond. De meeste slachtoffers vielen ten noordoosten van de hoofdstad Kathmandu.

Net als na de beving van 25 april vielen veel slachtoffers door aardverschuivingen. Veel gebouwen die eerder beschadigd raakten, stortten tijdens de nieuwe beving in. In Kathmandu sliepen opnieuw duizenden mensen buiten uit angst voor naschokken. Een Amerikaanse helikopter die hulp aan het verlenen was in afgelegen gebied wordt sinds de beving van afgelopen week vermist en is waarschijnlijk neergestort.

De aardbeving van 25 april had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Meer dan 8000 lichamen zijn inmiddels geborgen. 18.000 mensen raakten gewond. De groep Nederlandse reddingswerkers die meehielpen met bergingswerkzaamheden keerde vorige week terug naar Nederland.

Vermiste helikopter

Het wrak van een Amerikaanse helikopter die sinds dinsdag vermist werd, is teruggevonden. Dat meldt het leger van Nepal. Aan boord waren zes Amerikaanse en twee Nepalese militairen. Er zijn waarschijnlijk geen overlevenden.