Debat over pgb-problemen uitgesteld

Het overleg met staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid dat op woensdag zou plaatsvinden, is uitgesteld naar volgende week.

De redenen voor het uitstel zijn onduidelijk. Zo zou Van Rijn op het laatste moment een ingewikkeld rapport hebben gestuurd dat eerst goed bestudeerd moet worden voordat het overleg kan plaatsvinden.

Volgens SP-Kamerlid Renske Leijten heeft het uitstel een heel andere reden. Volgens haar was er een kans geweest dat de gehele oppositie haar vertrouwen in Van Rijn op zou zeggen. De PvdA diende daarom een verzoek tot uitstel in.

Eerder deze week ontstond veel commotie nadat bleek dat de Sociale Verzekeringsbank (SVB), die sinds dit jaar over de uitbetalingen van pgb’s gaat, een zorginstelling in Deurne chanteerde. De SVB wilde alleen snel uitbetalen als de directrice van de zorginstelling beloofde niets negatiefs over de SVB te publiceren.

Daarnaast was de Rekenkamer in haar rapport dat de dag voor het overleg gepubliceerd werd zeer kritisch over Van Rijn en de gang van zaken rond de invoering van het nieuwe pgb-stelsel.

Lees meer op trouw.nl.