Burgemeester Haaksbergen stapt op om monstertruck-evenement

Burgemeester van Haaksbergen Hans Gerritsen is op woensdag opgestapt. De raadsleden hadden geen vertrouwen meer in Gerritsen die verantwoordelijk was voor de vergunningverlening van het monstertruck-evenement in september vorig jaar. 

Vorige week concludeerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat er veel is misgegaan bij het proces van vergunningverlening voor het stuntevenement in Haaksbergen. Bij het evenement belandde een monstertruck in het publiek. Er vielen drie doden en twintig gewonden.

Eerder verklaarde de gemeente Haaksbergen dat het niet anders had kunnen handelen en dat het met de kennis achteraf ook toestemming had gegeven voor het evenement. Volgens de OVV hadden de betrokkenen onvoldoende oog voor de veiligheidsrisico’s en heeft de vergunning amper bijgedragen aan het bevorderen van de veiligheid.

Lees meer op nos.nl.