7 FIFA-officials opgepakt wegens mogelijke corruptie

Stand tot nu toe:

De hoogste baas van wereldvoetbalbond FIFA, Sepp Blatter, wordt waarschijnlijk opnieuw gekozen voor een nieuwe termijn. Zeven officials werden deze week door de Zwitserse politie aangehouden, omdat ze in Amerika worden verdacht van corruptie.

Zeven officials van wereldvoetbalbond FIFA zijn door de Zwitserse politie opgepakt. Ze worden verdacht van corruptie in de Verenigde Staten. Er zijn nog meer verdachten, maar die waren op het moment van de politie-inval niet in Zwitserland.

Ze zouden betrokken zijn bij witwassen, corruptie bij de toewijzing van wereldkampioenschappen en fraude bij marketingdeals en de handel in uitzendrechten.

Zwitserland zelf start ook een strafrechtelijk onderzoek naar corruptie binnen de FIFA.

Rusland en Qatar blijven de wereldkampioenschappen in 2018 en 2022 organiseren. De verkiezing voor de nieuwe FIFA-voorzitter op vrijdag ging gewoon door. Er is een grote kans dat de 79-jarige Sepp Blatter herkozen wordt als voorzitter. Dat zou dan zijn vijfde termijn zijn.

Lees meer op nrc.nl.