OM eist vier jaar celstraf tegen Tarik Z.

Het Openbaar Ministerie eist vier jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, tegen Tarik Z. Ook mag Z. niet meer in de buurt van de NOS komen en medewerkers die bedreigd werden moeten een schadevergoeding van 23.000 euro krijgen, vindt het OM.

Z., de man die begin dit jaar bewapend de studio van het NOS journaal binnendrong, wilde naar eigen zeggen het Nederlandse volk waarschuwen voor de ‘leugens’ die het journaal verkondigt. Dat zei hij bij de rechtbank in Lelystad.

Z. zag zijn actie niet als een gijzeling. Volgens Z. hadden de portiers en redacteuren weg kunnen lopen, ook al had hij een gasalarmpistool bij zich.

Deskundigen achten Z. volledig toerekeningsvatbaar. Volgens hen heeft Z. ‘waanachtige ideeën’, maar geen waanstoornis.

Lees meer op nu.nl.