Vijf agenten verdacht van betrokkenheid dood Henriquez

Na onderzoek blijkt dat Mitch Henriquez hoogstwaarschijnlijk overleden is door het optreden van de politie. Hij is gestorven aan zuurstoftekort. Er werden geen andere mogelijke verklaringen gevonden voor zijn zuurstoftekort dan het politieoptreden. 

Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De vijf betrokken agenten worden gezien als verdachte en zijn op non-actief gesteld.

Zondag overleed de 42-jarige Henriquez uit Aruba na zijn arrestatie. Hij was in Nederland op familiebezoek.

Op internet dook een filmpje op waarop te zien is dat een agent Henriquez in een nekklem vasthoudt terwijl andere agenten zijn armen en benen vasthouden. Henriquez reageert niet meer wanneer hij wordt afgevoerd.

In eerste instantie liet het Openbaar Ministerie weten dat Henriquez onderweg naar het politiebureau onwel was geworden.

Rellen Den Haag

Maandagavond demonstreerden 300 mensen in Den Haag naar aanleiding van de dood van Henriquez. De demonstratie liep uit op rellen. Zestien mensen werden opgepakt.

Dinsdagavond was het ook onrustig in de Haagse Schilderswijk. Er werden elf mensen opgepakt.

De ergste rellen vonden plaats op woensdagavond toen winkelruiten werden ingeslagen, brandjes werden gesticht en een theater zwaar beschadigd raakte. 34 mensen werden gearresteerd.

Naar aanleiding van de rellen werd een samenscholingsverbod ingesteld. Op donderdagavond werden 200 mensen opgepakt die zich niet aan dit verbod hielden.

Lees meer op nos.nl.