Na vakantie snel weer op de hoogte dankzij Nijmeegse nieuwsdienst

Persbericht –

Nieuwsblad De Stand brengt sinds kort het belangrijkste nieuws samen in een helder weekoverzicht. Met een nieuwsbrief praat de Nijmeegse startup de lezers iedere vrijdagmiddag bij over de belangrijkste zaken van de afgelopen week.

Veel mensen willen tijdens hun vakantie wel het belangrijkste nieuws meekrijgen, maar hebben geen zin om de hele dag door NU.nl in de gaten te houden. Eenmaal weer thuis snel even zien of er nog iets is gebeurd, is praktisch onmogelijk. Tot nu toe moest je dan een hoge stapel kranten doornemen.

Met de nieuwsbrief van nieuwsblad De Stand kom je er na thuiskomst rustig weer in. Dankzij de wekelijkse samenvatting van De Stand hoef je weinig te lezen en ben je toch goed op de hoogte. Op die manier hou je langer je vakantiegevoel vast!

Nieuwe papieren krant

Redactie nieuwsblad De Stand. Foto: De Stand. Vrij te gebruiken.
Redactie nieuwsblad De Stand. Foto: De Stand. Vrij te gebruiken.

De redactie van De Stand bestaat uit drie Nijmegenaren: hoofdredacteur Jaap Meijers, vormgever Simone Pieterse en redacteur Madelon van Honk. De afgelopen maanden merkten de drie al dat hun nieuwsbrief vooral in het buitenland erg gewaardeerd wordt. “Echt handig zeg, zo’n nieuwsoverzicht elke week! Zeker als je in het buitenland zit en voor het slapengaan nog even het nieuws doorneemt”, aldus een lezer in Indonesië. Een abonnee in Amerika: “De Stand werkt erg goed in ’t buitenland! Het nieuws gaat hier in de VS voornamelijk over Bill Cosby. Ik probeerde het over Griekenland te hebben maar niemand wist ervan.”

In hun kantoor in het Metterswane-gebouw, tegenover Station Nijmegen, werkt de redactie samen met bevriende freelance-journalisten aan het uiteindelijke doel: De Stand uitbrengen als papieren weekkrant. Momenteel wordt er druk gewerkt aan de eerste papieren proefnummers.

Ook buiten de vakantietijd biedt De Stand een oplossing voor iedereen die het wel belangrijk vindt om op de hoogte te zijn, maar niet de tijd heeft om het nieuws nauwlettend in de gaten te houden.

Volgens hoofdredacteur Jaap Meijers zorgt De Stand ervoor dat mensen minder hoeven te lezen, maar beter op de hoogte zijn. “Wij gaan de lezer elk weekend bijpraten over het nieuws van de voorbije week, met daarbij de nodige duiding. Daarbij filteren we de ruis, zoals alle speculaties over Griekenland die direct weer achterhaald zijn.”

Opgeven voor de gratis nieuwsbrief kan via www.nieuwsbladdestand.nl/inschrijven

Extra informatie:

Beeldmateriaal: http://nieuwsbladdestand.nl/beeldmateriaal/

Jaap Meijers, hoofdredacteur van De Stand
06-25122391 / jaap apenstaart eerlijkemedia.nl

http://nieuwsbladdestand.nl/wie-zijn-wij/

https://www.facebook.com/nieuwsbladdestand
https://twitter.com/nbdestand