Duizenden migranten bestormen Kanaaltunnel

Honderden migranten hebben dinsdag en woensdagnacht de ingang van de Kanaaltunnel bij Calais bestormd. Woensdagnacht kwam een Soedanese vluchteling om het leven toen hij door een vrachtwagen werd aangereden. Sinds juni kwamen in totaal negen migranten om bij de Kanaaltunnel.

De Franse politie zei woensdag dat migranten de Kanaaltunnel die nacht ‘zeker drie keer’ hadden bestormd. Dat gebeurt op dit moment elke nacht. Maandagnacht probeerden 2.200 migranten de tunnel door te komen. Twintig van hen slaagden daarin.

Sinds begin dit jaar zijn maar liefst 37.000 migranten tegengehouden bij de ingang van de Kanaaltunnel, zegt het bedrijf dat de tunnel beheert. Het aantal migranten dat via de Middellandse Zee Europa probeert te bereiken steeg dit jaar explosief. Veel van hen denken een beter bestaan op te bouwen in het Verenigd Koninkrijk.

Groot-Brittannië heeft 10 miljoen euro toegezegd om de Kanaaltunnel beter te beveiligen. Het geld wordt vooral gestoken om de Franse zijde beter te beveiligen. Het bedrijf Eurotunnel en de Franse autoriteiten verwijten elkaar al langer te weinig te doen om de migranten bij de tunnel weg te houden.

Groepen asielzoekers langs Duitse snelweg

In Duitsland werden donderdag 163 vluchtelingen opgepakt uit Irak, Syrië en Afghanistan. Ze liepen op en langs de snelweg A3 in Beieren, dicht bij de Oostenrijkse grens. De politie kreeg meldingen van automobilisten dat er groepen mensen langs de snelweg liepen. De vluchtelingen zijn waarschijnlijk door mensensmokkelaars achtergelaten. Ze zijn naar een opvangcentrum gebracht.