Zwaarste julistorm sinds 1901

Juli was een maand met extreem weer. De maand begon met een hittegolf, daarna vroor het lokaal aan de grond en afgelopen zaterdag was de zwaarste storm ooit in juli.

De storm van afgelopen zaterdag was de zwaarste in juli sinds de metingen in 1901 van start gingen. De zwaarste windstoot werd gemeten in IJmuiden: 121 km/uur. Het waaide er een uur lang met windkracht 10.

In het Gelderse Wolfheze kwam een persoon om het leven toen een boom op zijn auto viel. Minstens drie anderen raakten gewond door omvallende bomen. Verschillende evenementen werden afgelast of uitgesteld. Het Zwarte Cross-festival legde zijn hoofdprogramma korte tijd stil en het Rotterdamse Zomercarnaval werd helemaal afgelast.

De storm heeft voor ten minste 13 miljoen euro aan schade gezorgd, denkt het Verbond van Verzekeraars op basis van de eerste schattingen.