Ravage in Alphen a/d Rijn door omgevallen hijskranen

De schok was groot toen maandagmiddag in Alphen aan den Rijn twee hijskranen en een brugdeel omvielen en op enkele panden terechtkwamen. De ravage was groot. In de eerste uren na het ongeluk werd gesproken over zeker twintig slachtoffers, maar uiteindelijk bleek dat wonderwel mee te vallen. Er werd één gewonde onder het puin vandaan gehaald en alleen een hond overleefde het niet.

De twee hijskranen stonden op drijvende pontons in de Oude Rijn. Ze vervoerden een stuk wegdek dat gebruikt zou worden voor de renovatie van de Koningin Julianabrug.

Het vaarverkeer zal nog weken gestremd zijn, voor onderzoek en om al het puin op te ruimen. Ook moest er olie opgeruimd worden dat in het oppervlaktewater terecht was gekomen. De stremming is erg lastig voor de binnenvaart (die nu om moet varen via Amsterdam) en voor de vele plezierjachten op de drukke vaarroute.