22 doden bij bomaanslag op toeristische wijk Bangkok

Bij een bomaanslag in de Thaise hoofdstad Bangkok zijn maandag 22 doden en ruim honderd gewonden gevallen. De explosie vond plaats op een druk punt in het centrum, in de buurt van hotels en restaurants en de hindoeïstische Erawan-tempel, een populaire toeristische attractie.

De dader van de aanslag is nog voortvluchtig. Donderdag meldden zich twee mannen bij de Thaise politie die aangemerkt waren als verdachten. De twee stadsgidsen hadden echter niets te maken met de aanslag en zijn vrijgelaten.

Volgens de Thaise politie waren er zeker 10 mensen betrokken bij de aanslag.
Een dag na de aanslag vond in Bangkok nog een explosie plaats. De onbekende dader gooide een bom van een brug. De bom kwam in het water terecht en niemand raakte gewond.