Dag *|FNAME|*,

Vier grote nieuwsverhalen beheersten afgelopen week het nieuws, waaronder een vliegtuigcrash in Frankrijk en alweer een opgestapte VVD-politicus.

Mocht je niet elke dag het nieuws op de voet hebben gevolgd deze week, dan is onze nieuwsbrief je redding. Wij bieden eens per week een rustig overzicht van al het nieuws dat er toe deed.

Met De Nieuwsweek ben je in veel minder tijd veel beter op de hoogte.

PILOOT LAAT VLIEGTUIG NEERSTORTEN: 150 DODEN

Een passagiersvliegtuig is neergestort in Frankrijk. De 27-jarige copiloot heeft het toestel expres laten crashen. Hij zou hebben geleden aan angst- en paniekaanvallen. Bij de crash kwamen 150 mensen om het leven. Onder hen was n Nederlandse.
 

REBELLEN IN JEMEN AANGEPAKT

Tien landen vallen Jemenitische rebellen aan. Saoedi-Arabi neemt het voortouw in de aanvallen. De coalitie ontstond nadat rebellen de hoofdstad Sanaa ingenomen hadden en president Hadi zijn land moest ontvluchten. Iran eist dat de luchtaanvallen op de rebellen stoppen.
 

OPSTAPPENDE VVD'ERS

Kamerlid Leegte is opgestapt. De reden was een verzwegen betaalde nevenfunctie. Leegte is het vierde VVD-Kamerlid dat is opgestapt tijdens kabinet Rutte-II.


WILLEM HOLLEEDER VOOR DE RECHTER 

De rechtszaak tegen Willem Holleeder is begonnen. De vraag is of hij betrokken was bij de moorden op Kees Houtman en Thomas van der Bijl. De verklaringen die zijn zussen tegen hem aflegden worden meegenomen in de zaak.

#DATAGRAVER


Een vliegtuig van Malaysia Airlines dat spoorloos verdween, de MH17 die uit de lucht werd geschoten en een piloot die met opzet een vliegtuig laat neerstorten. Is vliegen eigenlijk nog wel zo veilig?

Datagraver laat de cijfers spreken. Zo is er in de afgelopen tien jaar een daling van het aantal dodelijke slachtoffers te zien. Let wel: het gaat in deze grafiek enkel om slachtoffers van vliegtuigongelukken. Kapingen en andere doden door geweld zijn niet meegerekend.

Datajournalist Stephan Okhuijsen zal als Datagraver iedere week de actualiteit van context voorzien.

Boko Haram heeft mogelijk maar liefst 500 meisjes en vrouwen ontvoerd uit de Nigeriaanse stad Damasak. Dit zou gebeurd zijn voordat de legers van Niger en Tsjaad de stad heroverde. De Nigeriaanse regering ontkent dat Boko Haram opnieuw mensen heeft ontvoerd.

Zes van de zeven bestuurders bij ABN-AMRO hebben een ton extra salaris gekregen. Ook ING zal de salarissen voor bestuurders flink verhogen. Veel boze klanten stapten over naar Triodos. Het besluit voor de verkoop van de genationaliseerde bank is door minister Dijsselbloem uitgesteld. 

De Verenigde Naties waarschuwen voor wereldwijde waterschaarste. Als landen niets veranderen aan hun waterverbruik, zitten we in 2030 met een serieus watertekort van 40 procent.

Het kabinet wil geen gevangenen uit de Amerikaanse terreurgevangenis Guantnamo Bay opvangen. President Obama heeft gevraagd of Nederland plek heeft voor twee gevangenen, maar de Tweede Kamer vindt dat dit een probleem is dat Amerika zelf op moet lossen. 

Een omstreden PVVer staat op de kandidatenlijst van de Eerste Kamer. De AIVD waarschuwde in 2010 voor Gidi Markuszower omdat hij informatie zou hebben doorgespeeld naar buitenlandse inlichtingendiensten. Hij stond toen als vijfde op de kandidatenlijst voor de landelijke verkiezingen.
Op denieuwsweek.nl hebben we 49 andere nieuwsverhalen op een rij gezet. Als je die nog even doorkijkt, weet je zeker dat je alles van belang hebt meegekregen. Bijvoorbeeld:


        RICHARD III IS OPNIEUW BEGRAVEN
        ISRAL LUISTERDE IRAN EN VERENIGDE STATEN AF
        K3 STOPT, MAAR WEET NIET VAN OPHOUDEN


ZO, NU BEN JE HELEMAAL OP DE HOOGTE.

FIJN WEEKEND!


 
Dit is onze allereerste nieuwsbrief. Adviezen, vleiende woorden en kritiek van het opbouwende soort zijn heel erg welkom, per mail of via de site.

 

\\

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE: WWW.DENIEUWSWEEK.NL

Ons uiteindelijke doel is het maken van een krant.
Huh, een krant?
Zon ding van papier??
Ja, echt waar.


Laat het vooral weten als je meteen wil investeren of abonnee wil worden.

JA, IK WORD ABONNEE!

 

 
Copyright 2015 DE NIEUWSWEEK, All rights reserved.
Foto: Flickr/Giovani Racca

Our mailing address is:

jaap@eerlijkemedia.nl
www.denieuwsweek.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences