Dag *|FNAME|*,

Negen nieuwsverhalen beheersten het nieuws afgelopen week, waaronder de bevrijding van Sjaak Rijke die 3,5 jaar gevangenzat in Mali, en het Kamerdebat over de salarisverhogingen bij ABN AMRO.

Mocht je niet elke dag het nieuws op de voet hebben gevolgd deze week, dan is deze nieuwsbrief je redding. Wij bieden eens per week een rustig overzicht van al het nieuws dat er toe deed.

Met De Nieuwsweek ben je in veel minder tijd veel beter op de hoogte.
     

#1

JEMEN OP DE RAND VAN CATASTROFE

De situatie in Jemen wordt steeds schrijnender. Er is een groot tekort aan medicijnen en voedsel. Burgers liggen dood op straat. Het Rode Kruis heeft inmiddels toestemming gekregen om hulpgoederen te leveren. Het eerste vliegtuig is zojuist geland.

 

#2

GRIEKENLAND BETAALT DEEL VAN SCHULD TERUG

Europa is opgelucht omdat Griekenland bijna 450 miljoen euro heeft terugbetaald. Maar die opluchting zal van korte duur zijn. Deze maand zou Griekenland nog 2,4 miljard terug moeten betalen, maar de staatskas is bijna helemaal leeg. 

 

#3

DIJSSELBLOEM OVERWOOG ONTSLAG TOP ABN-AMRO 

Tijdens het Kamerdebat over de ophef rond ABN-AMRO heeft minister Dijsselbloem laten weten dat hij heeft overwogen om zijn vertrouwen in het bestuur op te zeggen. Hij zag hier toch van af omdat de salarisverhoging niet tegen de regels was. 

 

#4

KENIA BOMBARDEERT KAMPEN AL-SHABAAB

Na de aanslag op een Keniaanse universiteit heeft Kenia teruggeslagen. De Keniaanse luchtmacht bombardeerde twee kampen van de islamitische terreurorganisatie al-Shabaab. Al-Shabaab heeft op zijn beurt nieuwe aanslagen aangekondigd.
   

             DATAGRAVER

In december 2014 werd de Fraudewet aangepast. De wet die fraude met uitkeringen tegen moest gaan had een groot negatief effect. Mensen die niet opzettelijk fouten hadden gemaakt bij het indienen van hun aanvraag werden veel te zwaar gestraft. 

Datagraver brengt deze week de verhouding tussen het aantal uitkeringen en het aantal overtredingen voor je in beeld. 

Datajournalist Stephan Okhuijsen voorziet als Datagraver iedere week de actualiteit van context.

     

#5

Een kwart van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar heeft last van gehoorverlies. Dit komt vooral door harde muziek op feestjes en draagbare geluidsdragers.
 

#6

Marine Le Pen start een procedure tegen haar vader. De leider van de Franse partij Front National vindt dat het tijd is dat Jean-Marie Le Pen de partij verlaat. Haar vader deed onlangs opnieuw antisemitische uitspraken.
 

#7

De man die waarschijnlijk witte hero•ne voor coca•ne verkocht heeft zichzelf bij de politie gemeld. Hij herkende zichzelf op beelden die bij Opsporing Verzocht getoond werden. Hij zit nog zeker twee weken in voorarrest
 

#8

Vleeshandelaar Willy Selten is veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf. Selten raakte in 2013 in opspraak nadat duidelijk werd dat hij ruim 300 ton paardenvlees als rundvlees had verkocht. 
 

#9

De Nederlander Sjaak Rijke is door Franse militairen bevrijd. Hij werd bijna 3,5 jaar geleden ontvoerd door een terreurgroep in Mali. De Franse commando's stuitten toevallig op Rijke bij een aanval op het kamp van de terreurgroep. 
   
Op denieuwsweek.nl hebben we 42 andere nieuwsverhalen op een rij gezet. Als je die nog even doorkijkt, weet je zeker dat je alles van belang hebt meegekregen. Bijvoorbeeld:


    ¥   IRAN LIGT DWARS BIJ TEKENEN ATOOMAKKOORD
    ¥   BLANKE AGENT SCHIET ZWARTE MAN IN ZIJN RUG
    ¥   RUSSEN HACKEN COMPUTERSYSTEEM WITTE HUIS


ZO, NU BEN JE HELEMAAL OP DE HOOGTE.

ZONNIG WEEKEND!

Dit is de derde keer dat we onze nieuwsbrief versturen.

Adviezen, vleiende woorden en kritiek van het opbouwende soort zijn heel erg welkom, per mail of via de site.


* De Nieuwsweek is onze werktitel. Mail ons vooral je idee‘n voor een goede naam!


 

\\

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE: WWW.DENIEUWSWEEK.NL

Ons uiteindelijke doel is het maken van een krant.

- Huh, een krant? ZoÕn ding van papier??

Ja, echt waar. Zo'n overzicht van het nieuws is echt iets waar veel mensen op zitten te wachten, en wat is er nou fijner dan in het weekend rustig een papieren krant lezen?

Laat het vooral weten als je meteen wil investeren of nu alvast abonnee wil worden.

 

 
Copyright 2015 DE NIEUWSWEEK.
Foto: Atakan Sevgi

Mail:
jaap@eerlijkemedia.nl
Website: www.denieuwsweek.nl


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*