Dag *|FNAME|*,

Acht nieuwsverhalen beheersten het nieuws afgelopen week, met name de discussie in het Kabinet over hoe Nederland vluchtelingen moet opvangen en de verbeterende relaties tussen Cuba en de VS.

Mocht je niet elke dag het nieuws op de voet hebben gevolgd deze week, dan is deze nieuwsbrief je redding. Wij bieden eens per week een rustig overzicht van al het nieuws dat er toe deed.

Met De Stand ben je in veel minder tijd veel beter op de hoogte.

 
     

#1

TOPOVERLEG OVER VLUCHTELINGENOPVANG

Regeringspartijen VVD en PvdA overleggen over de zogenaamde 'bed, bad en brood'-regeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers. VN-rapporteurs snappen niet waarom dit overleg al dagen duurt. Nederland moet zich volgens hen gewoon aan de internationale regels houden.
 

#2

OBAMA EN CASTRO SCHUDDEN ELKAAR DE HAND

De Amerikaanse en Cubaanse leider hebben elkaar de hand geschud in Panama. Beide landen willen de relatie tussen de VS en Cuba versterken. Een historische gebeurtenis; sinds Cuba in 1959 communistisch werd maakten ze elkaar het leven zuur.

             DATAGRAVER

Tweede Kamer-voorzitter Anouchka van Miltenburg had weer wat uit te leggen deze week. Ze komt vaker in de problemen, en dat terwijl ze er vaak niet eens is!

Datagraver Stephan Okhuijsen ontdekte dat Van Miltenburg opvallend vaak afwezig is. Voor bijna de helft van de vergaderingen laat Van Miltenburg zich vervangen. Dat is vaker dan al haar voorgangers sinds 1995.

"Dit blijkt uit onderzoek door nieuwsblad De Stand." Op de eerste dag dat we onszelf presenteerden onder onze nieuwe naam, besteedden andere landelijke media al aandacht aan ons. Mooi h?
     

#3

De Mobiele Eenheid ontruimde afgelopen zaterdag het Maagdenhuis dat sinds eind februari werd bezet. De actie zet de verhoudingen tussen het College van Bestuur en studenten en docenten weer op scherp
 

#4

Volgens de Nederlandse Ombudsman is de jeugdzorg slecht toegankelijk. Gemeenten zijn vanaf 1 januari zelf verantwoordelijk voor de jeugdzorg, maar hebben dit vaak niet goed geregeld
 

#5

Aan het conflict in Jemen komt voorlopig nog geen einde. De Verenigde Naties hebben een wapenembargo tegen de Houthi-rebellen ingesteld. Al-Qaeda profiteert ondertussen van de chaos die in Jemen heerst. 
 

#6

Itali heeft deze week tienduizend bootvluchtelingen gered. Ook zijn er waarschijnlijk honderden doden gevallen. Door het mooie weer waagden veel meer mensen dan normaal de oversteek van Afrika naar Europa. 
 

#7

Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg raakte deze week in opspraak. Tweede Kamerlid Linda Voortman wil weten waarom Van Miltenburg vorig jaar aangifte tegen haar deed. Het is niet voor het eerst dat Van Miltenburg zichzelf in de nesten werkt. 
 

#8

Een terreurcel die aanslagen plande in Nederland is opgerold door Marokkaanse autoriteiten. De verdachten sympathiseren met Islamitische Staat en wilden in Nederland aanslagen plegen op veiligheidsbeambten
Op nieuwsbladdestand.nl hebben we 48 andere nieuwsverhalen op een rij gezet. Als je die nog even doorkijkt, weet je zeker dat je alles van belang hebt meegekregen. Bijvoorbeeld:


       VAN AGT LICHTTE KAMER VERKEERD IN OVER TREINKAPING
       BOKO HARAM ONTVOERDE AL 2000 VROUWEN EN MEISJES
       WRAKSTUK MH17 TE ZIEN IN RUSSISCHE TENTOONSTELLING

 
 


ZO, NU BEN JE HELEMAAL OP DE HOOGTE.

GOED WEEKEND!

 
Dit is de vierde keer dat we onze nieuwsbrief versturen, en voor het eerst als nieuwsblad De Stand.

Felicitaties, vleiende woorden, adviezen en kritiek zijn heel erg welkom, per mail of via de site.


 

\\

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE:    NIEUWSBLADDESTAND.NL

Ons uiteindelijke doel is het maken van een krant.

Zo'n overzicht van het nieuws is echt iets waar veel mensen op zitten te wachten. Wat is er nou fijner dan in het weekend rustig een papieren krant lezen?

Laat het vooral weten als je meteen wil investeren of nu alvast abonnee wil worden.
Copyright 2015 DE NIEUWSWEEK.
Foto:
bNat!

Mail: jaap@eerlijkemedia.nl
Website: www.denieuwsweek.nl


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*