Dag << Test Voornaam >>,

Zes nieuwsverhalen beheersten het nieuws afgelopen week, en dan vooral de bootvluchtelingen op de Middellandse Zee en de discussie over hoe Nederland asielzoekers moet opvangen.

Mocht je niet elke dag het nieuws op de voet hebben gevolgd, dan is deze nieuwsbrief je redding. Wij bieden eens per week een rustig overzicht van al het nieuws dat er toe deed.

Met De Stand ben je in veel minder tijd veel beter op de hoogte.

 
     

#1

VN-RAPPORTEUR SCHIET AKKOORD ASIELOPVANG AF

De VVD en PvdA zijn blij met het akkoord over de asielopvang, maar de regeringspartijen krijgen veel kritiek te verduren. Een VN-rapporteur vindt de manier waarop Nederland omgaat met vluchtelingen schandelijk. Hij roept gemeenten op zich te verzetten.
 

#2

800 BOOTVLUCHTELINGEN VERDRONKEN

Een schip met meer dan achthonderd vluchtelingen aan boord is voor de Libische kust gekapseisd. Door het mooie weer wagen duizenden mensen de oversteek van Afrika naar Europa. Europa wil 5.000 vluchtelingen toelaten en de rest terugsturen naar het land van herkomst.

             DATAGRAVER

'Datagraver' Stephan Okhuijsen zocht voor je uit hoeveel bootvluchtelingen overleden tijdens hun reis naar het Europese vasteland. Hun aantal was in 2014 al ongekend hoog, maar 2015 is helemaal een rampjaar: in de eerste maanden kwamen al zo'n 1.700 mensen om. 

Een mogelijke verklaring voor deze stijging is de aanhoudende onrust veroorzaakt door terroristische groeperingen in Afrika en het Midden-Oosten.
 
Zie ook: hoeveel mensen laat elk Europees land toe en hoeveel sturen ze weg?
     

#3

IS hield deze week huis in Afghanistan, Irak en Libië. In Afghanistan kwamen 35 mensen om bij een zelfmoordaanslag, in Irak nam de terreurgroep grote delen van de provincie Anbar in en in Libië werden christelijke Ethiopiërs vermoord.
 

#4

Saoedi-Arabië wil stoppen met luchtaanvallen op Houthi-rebellen in Jemen. De Saoedi's willen werken aan een politieke oplossing en doneren meer dan 250 miljoen euro aan Jemen – het volledige bedrag voor humanitaire hulp waar de VN om vroegen.
 

#5

Tweederde van de Groningse huizen is niet veilig bij een aardbeving. De NAM heeft excuses aangeboden voor de aardbevingen die zijn ontstaan met de gaswinning.
 

#6

Staatssecretaris Van Rijn negeerde waarschuwingen omtrent het invoeren van het nieuwe pgb-stelsel. Door de invoering van het nieuwe systeem kwamen 150.000 hulpbehoevenden en hulpverleners in de problemen. 
 
Op nieuwsbladdestand.nl hebben we 43 andere nieuwsverhalen op een rij gezet. Als je die nog even doorkijkt, weet je zeker dat je alles van belang hebt meegekregen. Bijvoorbeeld:


    •   NEDERLANDERS GENOEMD IN DUITSE MATCHFIXING-ZAAK
    •   MISS ETAM EN PROMISS FAILLIET VERKLAARD
    •   FORENSISCH ANATOOM UIT IDENTIFICATIETEAM MH-17 GEZET

 
 


ZO, NU BEN JE HELEMAAL OP DE HOOGTE.

FIJN WEEKEND!

 
Dit is de vijfde keer dat we onze nieuwsbrief versturen.

Vleiende woorden, adviezen en kritiek zijn heel erg welkom, per mail of via sociale media.


 

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE:    NIEUWSBLADDESTAND.NL

Ons uiteindelijke doel is het maken van een krant die je eens in de week rustig bijpraat. Dat scheelt een boel tijd, en wat is nou fijner dan in het weekend rustig een papieren krant lezen?

Laat het vooral weten als je wil investeren of alvast abonnee wil worden.
Share
Tweet
Copyright © 2015 DE NIEUWSWEEK.
Foto:
Ines Njers

Mail: jaap@eerlijkemedia.nl
Website: www.nieuwsbladdestand.nl


This email was sent to << Test E-mailadres >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eerlijke Media · Stationsplein 13 · Nijmegen, Gelderland 6512 AB · Netherlands