Dag << Test Voornaam >>,

Nepal kreeg afgelopen zaterdag de zwaarste aardbeving in 81 jaar te verwerken – dat nieuws heb je vast wel meegekregen, net als de rellen in Baltimore.

Verder was het een vrij rustig nieuwsweekje. De kranten stonden desalniettemin gewoon weer vol en elk journaal duurde weer even lang. Wij hebben voor je bijgehouden welk nieuws er nou echt toe deed, zodat jij kunt kijken of je nog iets belangrijks gemist hebt.

Met De Stand ben je in veel minder tijd veel beter op de hoogte.

 
     

#1

NEPAL GETROFFEN DOOR ZWAARSTE AARDBEVING IN 81 JAAR

Nepal is zaterdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag dicht bij de hoofdstad Kathmandu. Tot nu toe zijn ruim zesduizend lichamen geborgen. Meer dan tienduizend mensen raakten gewond.
     

#2

Hevige rellen in de Amerikaanse stad Baltimore: honderden mensen werden gearresteerd en zeker vijftien agenten raakten gewond. Aanleiding voor de rellen en voor demonstraties in andere steden was de arrestatie van een zwarte man die zwaargewond aankwam op het politiebureau en later zelfs overleed.
 

#3

De politie registreerde in 2014 iets meer dan een miljoen misdrijven. De geregistreerde criminaliteit daalt al jaren, maar dit is de grootste daling in tien jaar.

DATAGRAVER

Deze week werd bekend dat er in 2014 evenveel verkeersdoden vielen als in 2013. 'Datagraver' Stephan Okhuijsen bracht deze week daarom het aantal verkeersdoden vanaf 1950 voor je in kaart. 

Tot de jaren zeventig stierven er ieder jaar meer mensen in het verkeer. Dit aantal begon te dalen toen er verschillende veiligheidsmaatregelen genomen werden. Zo werd het bijvoorbeeld in 1976 verplicht om een autogordel te dragen.

De laatste jaren zijn het vooral veiligere auto's en overheidscampagnes die ervoor zorgen dat het aantal dodelijke verkeersslachtoffers afneemt. 
     
  Op nieuwsbladdestand.nl hebben we 38 andere nieuwsverhalen op een rij gezet. Als je die nog even doorkijkt, weet je zeker dat je alles van belang hebt meegekregen. Bijvoorbeeld:


    •   VROUW VERMOORDT ECHTGENOOT EN STOPT HEM IN VRIEZER
    •   DUITSLAND BESPIONEERDE BUURLANDEN VOOR AMERIKA
    •   VEEL ETENSWAREN NOG STEEDS TE ZOUT

 
 


ZO, NU BEN JE HELEMAAL OP DE HOOGTE.

FIJN WEEKEND!

 
Dit is de zesde keer dat we onze nieuwsbrief versturen.

Vind je ons heel goed bezig of denk je dat er iets beter kan? Laat het ons vooral weten, per mail of via sociale media!

 

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE:    NIEUWSBLADDESTAND.NL

Ondertussen zijn we proefnummers aan het maken voor een krant die je eens in de week rustig bijpraat. Dat scheelt een boel tijd, en wat is nou fijner dan in het weekend rustig een papieren krant lezen?
 
Share
Tweet
Copyright © 2015 DE NIEUWSWEEK.
Foto:
greenzowie

Mail: jaap@eerlijkemedia.nl
Website: www.nieuwsbladdestand.nl


This email was sent to << Test E-mailadres >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eerlijke Media · Stationsplein 13 · Nijmegen, Gelderland 6512 AB · Netherlands