Dag << Test Voornaam >>,

Het was een korte werkweek en opnieuw een rustig nieuwsweekje. Er was wel veel gedoe om poortjes van de NS waar je over heen kunt springen en over de vraag of je nou wel of niet fuck de koning mag roepen, maar we konden niet eens echt 'groot nieuws' aanwijzen!

Wij filterden het belangrijkste nieuws uit de stroom berichten, zodat je alleen nog even hoeft te checken of je nog iets hebt gemist.

Met De Stand ben je in veel minder tijd veel beter op de hoogte.

 
     

#1

Saoedi-Arabië heeft een staakt-het-vuren aangekondigd van vijf dagen in Jemen, zodat humanitaire hulp verstrekt kan worden. In anderhalve maand zijn ongeveer 650 burgers omgekomen, vooral door de Saoedische bombardementen.

#2

Bij een expositie met Mohammed-cartoons in Texas vond zondag een schietpartij plaats. Kort ervoor had Geert Wilders een toespraak gehouden. Terreurgroep IS heeft de aanslag opgeëist.

#3

Het dodental van de aardbeving in Nepal staat op 7.885. Er zijn meer dan zestienduizend gewonden. Reddingswerkers konden zaterdag een 101-jarige man levend onder het puin vandaan halen.

#4

Het ministerie van Defensie stopt met het duurste ICT-project van de overheid ooit. Volgens het ministerie is er tot nu toe 433 miljoen euro betaald, maar de Algemene Rekenkamer denkt dat er twee keer zoveel is uitgegeven.

DATAGRAVER

PostNL boekte in het eerste kwartaal van 2015 37 procent minder winst dan in het jaar ervoor. 'Datagraver' Stephan Okhuijsen zocht eens grondig uit hoeveel brieven en pakketjes we met zijn allen versturen.

Zo daalde het aantal verstuurde brieven sinds 2008 met maar liefst 40 procent. Het aantal verzonden pakketjes daarentegen steeg sinds 2009 met maart liefst 60 procent. Dit komt waarschijnlijk omdat we steeds minder de deur uit gaan om te shoppen en steeds vaker online bestellen.
 
  Op nieuwsbladdestand.nl hebben we 38 andere nieuwsverhalen op een rij gezet. Als je die nog even doorkijkt, weet je zeker dat je alles van belang hebt meegekregen. Bijvoorbeeld:


    •   ACTIVIST TOCH NIET VOOR DE RECHTER VOOR 'FUCK DE KONING'
    •   GEGIJZELDE VROUW REDT ZICHZELF DOOR PIZZA TE BESTELLEN
    •   TWEE MENSEN DODELIJK GETROFFEN DOOR BLIKSEM IN AMERSFOORT

 
Op onze site vind je het complete weekoverzicht.
 
 


ZO, KORT MAAR KRACHTIG.

FIJN WEEKEND!

 
De Stand bestaat nu twee maanden! We zijn druk bezig met het maken van proefnummers voor een krant die je eens in de week rustig bijpraat.

Met ons wekelijks nieuwsoverzicht willen we zorgen dat je minder hoeft te lezen en toch beter op de hoogte bent.
Dit is de zevende nieuwsbrief die we versturen.

Vind je ons heel goed bezig, of denk je dat er iets beter kan? Laat het ons vooral weten. Bedankt alvast!

 

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE:    NIEUWSBLADDESTAND.NL

Share
Tweet
Copyright © 2015 De Stand.
Foto:
Walter Watzpatzkowski

Mail: jaap@eerlijkemedia.nl
Website: www.nieuwsbladdestand.nl


This email was sent to << Test E-mailadres >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eerlijke Media · Stationsplein 13 · Nijmegen, Gelderland 6512 AB · Netherlands