Dag << Test Voornaam >>,

We hebben de nieuwsstroom weer ontdaan van alle dubbelingen, updates en non-nieuwtjes. Het resultaat was een lijst onderwerpen die je rustig kunt doorlezen zodat je helemaal op de hoogte bent.

Op onze site kun je behalve het complete nieuwsoverzicht van deze week nu ook eerdere overzichten teruglezen, zoals http://nieuwsbladdestand.nl/week/19.

 
     

#1

NEPAL OPNIEUW GETROFFEN DOOR ZWARE AARDBEVING

Bij deze tweede beving kwamen bijna 100 mensen om. Veel minder dan de duizenden doden bij de aardbeving van 25 mei, doordat het epicentrum deze keer in afgelegen gebied lag, nabij de Himalaya.
     

#2

Er zijn zeven doden en meer dan tweehonderd gewonden gevallen bij de ontsporing van een trein in het Amerikaanse Philadelphia. De trein zou twee keer harder hebben gereden dan is toegestaan.
 

#3

Uit onderzoek van de parlementaire enquêtecommissie blijkt dat het mislukte Fyra-project bijna elf miljard euro heeft gekost. Volgende week worden oud-minister Zalm en voormalig NS-topman Jan Timmer gehoord in de zaak.
 

#4

De Europese commissie wil een quotasysteem invoeren zodat bootvluchtelingen beter opgevangen kunnen worden. Dat betekent dat Nederland 4,35 procent van de bootvluchtelingen op moet vangen.
 

#5

Bram van Ojik heeft zijn vertrek als fractievoorzitter van GroenLinks aangekondigd. Zijn opvolger is de 29-jarige Jesse Klaver. Daarmee wordt Klaver de jongste fractievoorzitter in de parlementaire geschiedenis.
 

#6

35 procent van de Nederlanders vindt het "aanstootgevend" als mannen in het openbaar zoenen. Daar staat tegenover dat 90 procent vindt dat homo's, lesbiennes en biseksuelen het leven moeten kunnen leiden dat ze willen. 

DATAGRAVER

De eindexamens zijn weer begonnen, dat is elk jaar nieuws. Net zoals het elk jaar weer nieuws is dat basisschoolleerlingen een CITO-toets doen. Maar de eindexamens hebben iets waardoor dat routinematige nieuwsverhaal wat smeuïger wordt: klagende scholieren.

Datagraver Stephan Okhuijsen zocht uit hoeveel klachten het LAKS elk jaar binnenkrijgt. En wat blijkt? Scholieren zijn de afgelopen jaren veel meer gaan klagen. Niet alleen in absolute aantallen: ook het aantal klachten per scholier steeg enorm.
 
  Op nieuwsbladdestand.nl hebben we 39 andere nieuwsverhalen op een rij gezet. Als je die nog even doorkijkt, weet je zeker dat je alles van belang hebt meegekregen. Bijvoorbeeld:


    •   KIM JONG-UN LAAT MINISTER EXECUTEREN OM DUTJE
    •   HOMOPROPAGANDA MOET RUSSISCHE ONDERZEEËRS WEREN
    •   ZWITSER DOODT SCHOONOUDERS, ZWAGER EN BUURMAN

 
Op onze site vind je het complete weekoverzicht.
 
 


OVERZICHTELIJK HÈ?

FIJN WEEKEND!

 
We zijn druk bezig met het maken van proefnummers voor een krant die je eens in de week rustig bijpraat.

Met ons wekelijks nieuwsoverzicht willen we zorgen dat je minder hoeft te lezen en toch beter op de hoogte bent.
Dit is onze achtste nieuwsbrief.

Vind je dat er iets beter kan, of juist dat we heel goed bezig zijn? Laat het ons vooral weten. Bedankt alvast!

 

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE:    NIEUWSBLADDESTAND.NL

Share
Tweet
Copyright © 2015 De Stand.
Foto:
Daniel Frauchiger

Mail: jaap@eerlijkemedia.nl
Website: www.nieuwsbladdestand.nl


This email was sent to << Test E-mailadres >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eerlijke Media · Stationsplein 13 · Nijmegen, Gelderland 6512 AB · Netherlands