Dag << Test Voornaam >>,

Als dit de eerste keer is dat je onze nieuwsbrief ontvangt: hartelijk welkom! We hebben er namelijk nogal wat abonnees bij gekregen dankzij de aandacht her en der.

De nieuwsstroom is weer gefilterd, we hebben alle dubbelingen en non-nieuws eruit gehaald en het resultaat is een lijst onderwerpen die je rustig kunt doorlezen om weer helemaal bij te zijn.

Als je ons overzicht handig vindt, stuur hem dan vooral door naar vrienden en collega's. Daar doe je ons een groot plezier mee.
     

#1

FYRA-VERHOREN: 'NS HEEFT ER EEN POTJE VAN GEMAAKT'

Deze week begonnen de openbare verhoren in de parlementaire enquête naar het Fyra-debacle. Wie is verantwoordelijk voor de mislukking van het treinproject dat bijna 11 miljard euro kostte? Politici, ambtenaren en NS gaven vooral elkaar de schuld.
     

#2

Er dobberen 3.000 vluchtelingen op de Andamanse Zee, schat de VN. Duizenden Rohingya's zijn Myanmar ontvlucht omdat de islamitische minderheid daar vervolgd wordt. Onder de vluchtelingen zijn ook mensen uit Bangladesh die de armoede in hun land ontvluchten.
 

#3

De terroristische groepering Islamitische Staat heeft met de inname de stad Palmyra nu meer dan de helft van Syrië veroverd. Gevreesd wordt dat IS een bloedbad zal aanrichten en de eeuwenoude stad zal slopen.
 

#4

Op woensdag zou de Tweede Kamer in debat over de PGB's met staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, maar dat is uitgesteld naar volgende week. Waarom is een beetje onduidelijk. Eén mogelijke verklaring is dat de PvdA bang was dat de hele oppositie het vetrouwen in Van Rijn zou opzeggen.
 

#5

De zangkwaliteiten van Trijntje Oosterhuis (en haar broekpak) konden het publiek niet overtuigen tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival in Wenen. Oosterhuis heeft wel een troostprijs: haar nummer schijnt het goed te doen in Tadzjikistan.
 

#6

Elke minuut gaat er tien miljoen dollar aan gemeenschapsgeld naar fossiele brandstoffen. Dat blijkt uit een rapport van het IMF. Op jaarbasis profiteren olie- en gasbedrijven wereldwijd van 4,6 biljoen euro aan subsidies – meer dan de wereld uitgeeft aan globale zorgkosten.

##

Zojuist bekendgemaakt: ABN Amro gaat naar de beurs. De verwachting is dat de beursgang dit jaar nog kan plaatsvinden, als iedereen een beetje doorwerkt tenminste.

DATAGRAVER

Musea oubollig en saai? Volgens de 1,1 miljoen mensen met een Museumkaart in ieder geval niet. Zij bezochten in 2014 maar liefst 7,5 miljoen keer een museum. Veel meer dan het aantal bezoeken met een Museumkaart in 2013. Toen bezochten 900.000 Museumkaarthouders in totaal 6,4 miljoen keer het museum. 

Datagraver Stephan Okhuijsen besloot deze trend nader te onderzoeken en bracht de trend in museumkaarthouders en museumbezoeken voor je in kaart.
 
  Op nbdestand.nl hebben we nog 38 andere nieuwsverhalen op een rij gezet, zoals:


    •   JE KUNT BLIJVEN BELLEN EN APPEN OP DE FIETS
    •   VADER JIHADGANGER KLAAGT NEDERLANDSE STAAT AAN
    •   SCIENTOLOGY NEDERLAND ZET KINDTHERAPEUTEN IN


Op onze site vind je het complete weekoverzicht.
 
 


OVERZICHTELIJK HÈ?

PRETTIG PINKSTERWEEKEND!

 
We zijn druk bezig met het maken van proefnummers voor een krant die je eens in de week rustig bijpraat.

Met ons wekelijks nieuwsoverzicht willen we zorgen dat je minder hoeft te lezen en toch beter op de hoogte bent.
Dit is onze negende nieuwsbrief.

Vind je dat er iets beter kan, of juist dat we heel goed bezig zijn? Laat het ons vooral weten. Bedankt alvast!

 

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE:    NIEUWSBLADDESTAND.NL

Share
Tweet
Copyright © 2015 De Stand.
Foto:
Atakan Sevgi

Mail: jaap@eerlijkemedia.nl
Website: www.nieuwsbladdestand.nl


This email was sent to << Test E-mailadres >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eerlijke Media · Stationsplein 13 · Nijmegen, Gelderland 6512 AB · Netherlands