Dag << Test Voornaam >>,

Twee maal falende bestuurders en grote geldbedragen beheersten het nieuws deze week: de topmensen die over de Fyra gingen en de bestuurders die over het voetbal gaan. Gelukkig was er ook ander nieuws waarover wij je weer kunnen bijpraten.

Het kan zijn dat je nu even niet kunt doorklikken naar onze site, want ons hostingbedrijf ligt onder vuur van hackers. We hopen dat ze ons snel weer met rust laten.

Vind je ons overzicht handig? Stuur deze mail dan vooral door naar vrienden en collega's. Daar doe je ons een groot plezier mee!
     

#1

NS-BAZEN EN MINISTERS GEVEN ELKAAR DE SCHULD VAN FYRA

Misschien is het niet echt nieuws dat niemand de schuld op zich wil nemen voor de miljarden kostende Fyra-mislukking. Deed het ministerie nou te weinig, of werkte de NS niet echt mee?
   

#2

VOETBALBONZEN OPGEPAKT OP VERDENKING VAN CORRUPTIE

Zeven officials van wereldvoetbalbond FIFA zijn in Zwitserland opgepakt. De Amerikaanse justitie verdenkt hen van witwassen, fraude en corruptie bij de toewijzing van WK's. Ondertussen laat de leider van de organisatie zich vrolijk kiezen voor een vijfde termijn.
     

#3

Duitsland heeft jarenlang internetverbindingen van KPN afgeluisterd. Het land werkte samen met de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. De AIVD stelt een onderzoek in naar de spionage. 
 

#4

De burgemeester van Haaksbergen is opgestapt. De gemeente heeft fouten gemaakt bij de vergunningverlening voor een monstertruck-evenement afgelopen jaar. Bij die show overleden drie mensen en raakten twintig mensen gewond.
 

#5

Coalitiepartijen VVD en PvdA zijn hun meerderheid in de Eerste Kamer kwijt. Zelfs met de zetels van de bevriende oppositiepartijen erbij komt de coalitie niet aan een meerderheid
 

#6

De Ierse bevolking heeft zich in een referendum uitgesproken vóór het homohuwelijk. 62,1 procent van de kiezers stemden voor het homohuwelijk, maar volgens het Vaticaan is de uitkomst in Ierland een “nederlaag voor de mensheid”.
 

#7

Over de hele wereld voerden milieuactivisten, politici en boeren zaterdag actie tegen TTIP, het gevreesde handelsverdrag tussen de EU en de VS. Ook in Nederland verzamelden honderden demonstranten zich voor een betoging. Ondanks al het verzet gaan de onderhandelingen gewoon door.
 

#8

De verkiezingen in Suriname zijn in een historische overwinning voor de partij van president Bouterse geëindigd. Nooit eerder veroverde één partij een meerderheid van de zetels.

DATAGRAVER

Veehouders voeren hun beesten graag antibiotica, want zieke dieren zijn niet goed voor de handel.

Het gevaar is alleen dat op deze manier antibiotica steeds minder goed zullen werken, ook bij mensen. Vorig jaar sprak staatssecretaris Sharon Dijksma daarom met de veesector af dat het antibioticagebruik in 2015 70 procent minder zou zijn dan in 2009, maar het lijkt erop dat die afspraak niet nagekomen gaat worden. Het antibioticagebruik ligt nu 58 procent lager.

Datagraver Stephan Okhuijsen laat zien dat het ook geen geleidelijke afname is geweest. Er gingen de afgelopen vijftien jaar immense hoeveelheden antibiotica in. Het antibioticagebruik bij pluimvee nam vorig jaar zelfs met 21 procent toe.
 
  Op nbdestand.nl hebben we nog 35 andere nieuwsverhalen op een rij gezet, zoals:


    •   GRONINGER KRIJGT BASISINKOMEN DOOR CROWDFUNDING
    •   EU WIL DAT NEDERLAND 1.740 ASIELZOEKERS OPVANGT
    •   GERARD JOLING RIJDT BEJAARDE AAN


Op onze site vind je het complete weekoverzicht.
 
 


ZO, NU BEN JE HELEMAAL OP DE HOOGTE.

 FIJN WEEKEND!

 
We zijn druk bezig met het maken van proefnummers voor een krant die je eens in de week rustig bijpraat.

Met ons wekelijks nieuwsoverzicht willen we zorgen dat je minder hoeft te lezen en toch beter op de hoogte bent.
Dit is onze tiende nieuwsbrief!

Vind je dat er iets beter kan, of juist dat we heel goed bezig zijn? Laat het ons vooral weten. Bedankt alvast!

 

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE:    NIEUWSBLADDESTAND.NL

Share
Tweet
Copyright © 2015 De Stand.
Foto:
bNat!

Mail: jaap@eerlijkemedia.nl
Website: www.nieuwsbladdestand.nl


This email was sent to << Test E-mailadres >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eerlijke Media · Stationsplein 13 · Nijmegen, Gelderland 6512 AB · Netherlands