Dag << Test Voornaam >>,

Het grote nieuws deze week wordt geleverd door mannen op topposities die hun baan moesten opgeven. Sepp Blatter werd het blijkbaar te heet onder de voeten, net als de topman van de Nederlandse Spoorwegen.

Maar er was ook non-nieuws. “Jeb Bush kondigt mogelijk op 15 juni kandidatuur aan” – je kunt nu al raden wat er op 15 juni nieuws is. Bij Hillary ging het net zo. Wie er president is in Amerika is natuurlijk belangrijk voor de rest van de wereld, maar is dit nuttig?

Opvallend genoeg was het trouwens voor de meeste media géén nieuws dat de Nigeriaanse regering vrouwenbesnijdenis heeft verboden. Maar gelukkig heb je ons om zulk goed nieuws nog te zien tussen het snack-nieuws door.

Vind je ons overzicht handig? Stuur deze mail vooral door naar vrienden en collega's. Daar doe je ons een groot plezier mee!
     

#1

'NS-TOPMAN STAPT OP'

NS-topman Timo Huges is opgestapt. Deze week werd bekend dat de NS zich schuldig heeft gemaakt aan machtsmisbruik. Huges zelf zou aan concurrentievervalsing hebben gedaan. 
   

#2

FIFA-VOORZITTER SEPP BLATTER STAPT OP

Sepp Blatter legt zijn functie als voorzitter toch neer. Ondanks zijn herverkiezing heeft Blatter "niet het gevoel dat hij op het volledige vertrouwen van de voetbalwereld kan rekenen". Scherp gezien.
     

#3

De Fyra-verhoren gingen deze week vooral over de trein zelf. Toen de trein uit de fabriek kwam waren er nog 200 aanpassingen nodig. Ook kon de trein niet voldoende getest worden. Toch moest de Fyra gaan rijden, om na veertig dagen weer van het spoor gehaald te worden.
 

#4

Staatssecretaris Martin van Rijn heeft het zesde debat over het persoonsgebonden budget overleefd. Er werd een motie van wantrouwen ingediend, maar deze kreeg niet genoeg steun om Van Rijn de laan uit te sturen. 
 

#5

Uit onderzoek van Amnesty International blijkt dat het Nigeriaanse leger op grote schaal oorlogsmisdaden pleegt in de strijd tegen Boko Haram. Duizenden mannen en jongens stierven in militaire gevangenschap en 1.200 mensen werden geëxecuteerd.
 

#6

Er zijn nog steeds honderden mensen vermist die meevoeren op het gekapseisde Chinese schip Dongfangzhixing. 77 lichamen zijn inmiddels geborgen. Gevreesd wordt voor nog zeker 360 doden.

DATAGRAVER

Nederland haalt sinds eind vorig jaar zijn olie vooral uit Noorwegen. Rusland was altijd de grootste leverancier, maar politieke spanningen verdreven het land in het laatste kwartaal van 2014 naar de tweede plaats.

Wat je ook ziet aan de grafiek van datagraver Stephan Okhuijsen (grote versie) is dat onze import de afgelopen jaren is gestegen, terwijl veel andere landen op zoek zijn naar alternatieven voor aardolie en dus mínder zijn gaan importeren.
 
  Op nieuwsbladdestand.nl hebben we nog 29 andere nieuwsverhalen op een rij gezet, zoals:


    •   IMMUUNTHERAPIE KAN GROEI VAN HUIDKANKERS REMMEN
    •   NEDERLANDS MODEL 'ONGEZOND MAGER' VOLGENS BRITTEN
    •   152 DIRECTEUREN OUDERENZORG VERDIENEN MEER DAN PREMIER


Op onze site vind je het complete weekoverzicht.
 
 


GENIET VAN DE ZON!

 FIJN WEEKEND!

 
De voorbereidingen voor onze papieren krant zijn in volle gang. Voor de eerste proefeditie maakte illustrator Jorrit Kiel deze nieuwsstrip.

Het eerste proefnummer verwachten we eind deze maand klaar te hebben!
Dit is onze elfde nieuwsbrief.

Vind je dat er iets beter kan, of juist dat we heel goed bezig zijn? Laat het ons weten!

 

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE:    NIEUWSBLADDESTAND.NL

Share
Tweet
Copyright © 2015 De Stand.
Foto:
Ines Njers

Mail: jaap@eerlijkemedia.nl
Website: www.nieuwsbladdestand.nl


This email was sent to << Test E-mailadres >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eerlijke Media · Stationsplein 13 · Nijmegen, Gelderland 6512 AB · Netherlands