Dag << Test Voornaam >>,

Waarschijnlijk genoot bijna iedereen van het mooie weer de afgelopen week, want er gebeurde relatief weinig in de wereld. We hebben daarom ook geen groot nieuws voor je deze week. 

Er waren wel veel kleine nieuwtjes die onze aandacht trokken. Samen met het middelgrote nieuws, dat overigens allemaal uit Nederland kwam, hebben we die natuurlijk weer voor je samengebracht in ons weekoverzicht. 

Vind je ons overzicht handig? Stuur deze mail vooral door naar vrienden en collega's. Daar doe je ons een groot plezier mee!
     

#1

Het CPB wil dat WW-uitkeringen stapsgewijs lager worden. Op deze manier zouden 55-plussers die langer dan een jaar thuis zitten gestimuleerd worden om sneller aan het werk te gaan
 

#2

Coalitiepartijen VVD en PvdA zijn het in grote lijnen eens over de hervorming van het belastingstelsel. De bedoeling is dat er met het vernieuwde belastingstelsel 10.000 banen in tien jaar vrijkomen.
 

#3

Beroepscrimineel Lucas Boom is op klaarlichte dag geliquideerd in Zaandam. De schietpartij vond plaats naast een schoolplein vol spelende kinderen. Een verdachte is aangehouden. 
 

#4

Het OM vervolgt de bestuurder van de monstertruck die vorig jaar tijdens een evenement het publiek in reed. Daarbij kwamen drie mensen om het leven. Mario D. wordt vervolgd voor dood door schuld en het aanbrengen van zwaar lichamelijk letsel. 

DATAGRAVER

Door de liquidatie van beroepscrimineel Lucas Boom vroeg Datagraver Stephan Okhuijsen zich deze week af hoeveel mensen er nu eigenlijk ieder jaar slachtoffer worden van moord en doodslag. 

In 2014 lag dat aantal - gelukkig maar - erg laag, ook al was er toen een heuse onderwereldoorlog gaande in Amsterdam. Hoe het komt dat er de de laatste jaren een stuk minder moorden gepleegd worden dan twintig jaar geleden? Dat lijkt veel te maken te hebben met de vergrijzing. Bejaarden plegen nu eenmaal minder misdrijven dan jongere mensen. 
 
  Op nieuwsbladdestand.nl hebben we nog 36 andere nieuwsverhalen op een rij gezet, zoals:


    •   STRAUSS-KAHN VRIJGESPROKEN IN PROSTITUTIEZAAK
    •   UWV VERGOEDT OMSCHOLING TOT HELDERZIENDE
    •   'VN-SOLDATEN MISBRUIKTEN ZEKER 255 HAÏTIAANSE VROUWEN'

    •   IRAN BOOS OM ISLAMITISCHE OUTFIT D66'STER

    •   AUTOMOBILIST RAMT GEVEL EN STEEKT PERSOON MET ZWAARD


Op onze site vind je het complete weekoverzicht.
 
 


GENIET VAN DE TROPISCHE TEMPERATUREN,

FIJN WEEKEND!

 
De voorbereidingen voor onze papieren krant zijn in volle gang. Voor de eerste proefeditie maakte illustrator Jorrit Kiel deze nieuwsstrip.

Het eerste proefnummer verwachten we eind deze maand klaar te hebben!
Dit is onze  twaalfde nieuwsbrief.

Vind je dat er iets beter kan, of juist dat we heel goed bezig zijn? Laat het ons weten!
 

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE:    NIEUWSBLADDESTAND.NL

Share
Tweet
Copyright © 2015 De Stand.
Foto:
greenzowie

Mail: jaap@eerlijkemedia.nl
Website: www.nieuwsbladdestand.nl


This email was sent to << Test E-mailadres >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eerlijke Media · Stationsplein 13 · Nijmegen, Gelderland 6512 AB · Netherlands