Dag << Test Voornaam >>,

Het grote nieuws laat nog even op zich wachten, maar dat maakte de week wat ons betreft niet minder interessant. Zo werd het nieuws gedomineerd door veel ontwikkelingen in boeiende rechtszaken en werd bekend dat we honderden euro's gaan besparen als het nieuwe belastingstelsel ingaat. 

De honderden nieuwsberichten en liveblogs brachten we weer voor je samen in ons inmiddels bekende weekoverzicht. Zo kun je op je gemak teruglezen wat er deze week allemaal van belang was.

Vind je ons overzicht handig? Stuur deze mail vooral door naar vrienden en collega's. Daar doe je ons een groot plezier mee!
     

#1

Het Openbaar Ministerie eist vier jaar celstraf tegen Tarik Z. Hij drong begin dit jaar de studio van het NOS journaal binnen. Volgens deskundigen is Z. volledig toerekeningsvatbaar. Z. zelf ziet zijn actie niet als een gijzeling en liet weten dat hij Nederlanders wilde waarschuwen. 
 

#2

60 miljoen mensen zijn hun land ontvlucht door oorlogen in onder andere Syrië, Jemen en Zuid-Soedan. Ter vergelijking: tien jaar geleden waren er 37,5 miljoen ontheemden. De VN spreekt van een 'recordaantal' en verwacht dat dit aantal alleen nog maar zal stijgen. 
 

#3

Willem Holleeder wordt niet voor twee, maar voor zes moorden vervolgd. Door belastende verklaringen van zijn zussen heeft het Openbaar Ministerie besloten om de aanklacht tegen Holleeder uit te breiden
 

#4

Er zijn al 279 kinderen omgekomen bij de oorlog in Jemen. Nog eens 420 kinderen raakten gewond. Steeds meer kinderen worden ingezet om stellingen te bewaken. Veel van hen moeten ook wapens dragen. 
 

#5

Het nieuwe belastingstelsel levert huishoudens 800 euro per jaar op. Dit is onderdeel van de plannen die sowieso doorgaan. Het afschaffen van het lage btw-tarief gaat alleen door als er genoeg politiek draagvlak is.

DATAGRAVER

Poetin maakte deze week bekend dat Rusland veertig nieuwe langeafstandsraketten aanschaft. Een dag eerder lieten de Verenigde Staten weten dat ze bereid zijn zwaardere wapens te stationeren in Oost-Europa en de Baltische Staten. 

Deskundigen spreken over een nieuwe wapenwedloop. Als Rusland en de VS daadwerkelijk bezig zijn met een nieuwe wapenwedloop, hoe verhoudt deze zich dan tot de wedloop tijdens de Koude Oorlog? 

Datagraver Stephan Okhuijsen zocht het voor je uit door het aantal kernwapens per land voor je in kaart te brengen. En wat blijkt? Het aantal kernwapens dat Rusland en de VS nu bezitten is de afgelopen jaren inderdaad iets gegroeid, maar valt in het niet bij het aantal dat beide landen tijdens de Koude Oorlog bezaten.
 
  Op nieuwsbladdestand.nl hebben we nog 34 andere nieuwsverhalen op een rij gezet, zoals:


    •   'KIND MOET EUTHANASIE KUNNEN PLEGEN'
    •   QR-CODE OP HEINZ KETCHUP VERWIJST NAAR PORNOSITE
    •   VANAF 2016 MAXIMAAL 5 JAAR WACHTGELD VOOR POLITICI

    •   AUSTRALIË BETAALDE OM VLUCHTELINGEN OM TE LATEN KEREN
    •   UWV VERWACHT PROBLEMEN BIJ UITBETALING WWOp onze site vind je het complete weekoverzicht.
 
 


OP DE HOOGTE HET WEEKEND IN,

 GENIET ERVAN!

 
Het gaat goed met De Stand. Dit is alweer onze dertiende nieuwsbrief. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een nieuwe stap: de papieren proefnummers.

Het eerste proefnummer verwachten we eind deze maand klaar te hebben!
We kunnen alle hulp goed gebruiken. Heb jij goede ideeën over de inhoud, vorm en marketing van onze nieuwe krant? Mail ons dan vooral om een afspraak te maken en je ideeën te spuien!
 

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE:    NIEUWSBLADDESTAND.NL

Share
Tweet
Copyright © 2015 De Stand.
Foto:
Neil Moralee

Mail: jaap@eerlijkemedia.nl
Website: www.nieuwsbladdestand.nl


This email was sent to << Test E-mailadres >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eerlijke Media · Stationsplein 13 · Nijmegen, Gelderland 6512 AB · Netherlands