Dag << Test Voornaam >>,

Verschillende bizarre uitspraken beheersten het nieuws deze week. Miljonair en werkgevers-voorman Hans de Boer bijvoorbeeld: hij vindt werklozen 'labbekakken', "slappelingen die per direct aan het werk kunnen en moeten".

Een andere opmerkelijke uitspraak deed de rechter in Den Haag. Hij heeft de Nederlandse Staat opgedragen de CO2-uitstoot steviger in te perken.

Op Twitter veroorzaakte Geert Wilders nogal wat commotie. Hij tweette een filmpje van bootvluchtelingen met daaronder het geluid van voetbalsupporters die zingen “Wij gaan Europa in, wij gaan Europa in!” Een niet zo leuke grap, vonden velen. Wel precies zoals we Wilders kennen, dus het filmpje haalde ons nieuwsoverzicht niet.

We brachten de stroom nieuws en non-nieuws weer terug tot een overzichtelijk weekoverzicht. Stuur onze nieuwsbrief vooral door naar vrienden en collega's. Daar doe je ons een groot plezier mee!
     

#1

MAN ONTHOOFD BIJ TERREURAANSLAG FRANKRIJK

Bij een terreuraanslag op een fabriek bij Lyon is een man onthoofd. Twee mensen raakten gewond. Er is een islamitische vlag gevonden. De dader en mogelijke handlangers zijn inmiddels opgepakt. Ook in Tunesië en Koeweit werden aanslagen gepleegd. 
   

#2

NEDERLAND MOET BROEIKASGASUITSTOOT TERUGBRENGEN

De rechtbank in Den Haag heeft geoordeeld dat de Nederlandse Staat de uitstoot van broeikasgassen met een kwart moet terugbrengen ten opzichte van 1990. Zie ook Datagraver hieronder.
     

#3

Het kabinet heeft zich verontschuldigd voor de blunders die zijn gemaakt in de zaak rond de verdachte van de moord op Els Borst. Bart van U. zat ten onrechte een gevangenisstraf niet uit en er werd geen DNA bij hem afgenomen na een veroordeling. 
 

#4

Hans de Boer maakte geen vrienden deze week. Hij noemde in een interview met de Volkskrant mensen in de bijstand 'labbekakken' die hun handen uit de mouwen moeten steken. Na bergen van kritiek gaf hij aan spijt te hebben van zijn woordkeuze. 
 

#5

De politie is van plan actie te voeren tijdens de eerste twee etappes van de Tour de France. De Tour begint volgend weekend in Utrecht. Agenten willen de proloog vertragen door op het parcours te fietsen. De tweede etappe zal vertraagd worden door een controle van de reclamekaravaan.
 

#6

De gaswinning wordt dit jaar beperkt tot 30 miljard kuub. Zo ontstaat minder schade door aardbevingen en kan de veiligheid van Groningers gegarandeerd blijven, beweert minister Kamp.
 

#7

Volgens onderzoekers is er een nieuwe uitstervingsgolf aan de gang. De mens zou de oorzaak zijn van de hoge uitstervingscijfers. De laatste uitstervingsgolf vond 65 miljoen jaar geleden plaats toen bijna alle dinosaurussen uitstierven.

DATAGRAVER

Volgens de rechter doet Nederland niet genoeg om de broeikasuitstoot te verminderen. In dit tempo zal de uitstoot van broeikasgassen slechts 17 procent minder zijn dan in 1990. 

De rechtbank in Den Haag oordeelde dat dit percentage opgeschroefd moet worden naar 25 procent. Reden voor Datagraver Stephan Okhuijsen om uit te zoeken hoeveel broeikasgas Nederland de afgelopen jaren uitstootte. 
 
  Op nieuwsbladdestand.nl hebben we nog 26 andere nieuwsverhalen op een rij gezet, zoals:


    •   FACEBOOK VERLIEST WRAAKPORNO-ZAAK
    •   APPLE EN EBAY DOEN CONFEDERATIEVLAG IN DE BAN
    •   NSA BESPIONEERDE DRIE FRANSE PRESIDENTEN

    •   VROUW RIJDT TIEN JAAR MET LICHAAM ZOON IN ACHTERBAK
    •   HOGE RAAD VERSOEPELT STAKINGSRECHTOp onze site vind je het complete weekoverzicht.
 
 


MINDER NIEUWS, MEER WEEKEND.

 GENIET ERVAN!

 
We zijn lekker bezig bij De Stand! Dit is alweer onze 14e nieuwsbrief. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een nieuwe stap: de papieren proefnummers.

Het eerste proefnummer is al bijna klaar. We kijken ernaar uit hem aan je te laten zien!
We kunnen alle hulp goed gebruiken. Heb jij goede ideeën over de inhoud, vorm en marketing van onze nieuwe krant? We horen er graag over – eventueel bij een kop koffie of een biertje – dus mail ons!
 

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE:    NIEUWSBLADDESTAND.NL

Share
Tweet
Copyright © 2015 De Stand.
Foto:
Gustavo Moya

Mail: jaap@eerlijkemedia.nl
Website: www.nieuwsbladdestand.nl


This email was sent to << Test E-mailadres >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eerlijke Media · Stationsplein 13 · Nijmegen, Gelderland 6512 AB · Netherlands