Dag << Test Voornaam >>,

Griekenland: hoe is het mogelijk dat een fijn vakantieland met een kleine economie toch zo ons nieuws beheerst. Alle problemen hadden gewoon in 2010 beter aangepakt moeten worden, dan was dit gehannes met reddingsplannen niet nodig geweest.

Wij van De Stand gaan nog meer tijd steken in het maken van de proefnummers. Wat je daar de komende weken van merkt, is dat we niet meer ál het kleinere nieuws toelichten op de site. Het nieuwsoverzicht blijft natuurlijk wel een complete en actuele lijst.

Al gemerkt hoe fijn onze service is in de vakantieperiode? Als je terugkomt van ver weg, ben je snel weer op de hoogte dankzij onze nieuwsbrief. Stuur hem vooral door naar andere vakantievierders!


Wil je je vakantiefoto's van nieuws-lezende mensen bovenaan in onze nieuwsbrief terugzien? Stuur ze vooral op.
     

#1

GRIEKEN ZEGGEN 'NEE' TEGEN REDDINGSPLAN

Ruim 60 procent van de Grieken stemde afgelopen zondag in een referendum tegen een Europees reddingsplan. Om de Europese onderhandelingen niet verder in de weg te zitten, stapte de Griekse minister van Financiën Varoufakis op. Sindsdien zijn de Griekse banken gesloten en praten politici over nieuwe reddingsplannen.
   

#2

ONDERZOEK NAAR NEKKLEM NA DOOD MITCH HENRIQUEZ

De Inspectie voor Veiligheid en Justitie gaat onderzoek doen naar het gebruik van de nekklem bij arrestaties. Hoog tijd lijkt het, want behalve Mitch Henriquez blijkt nóg iemand te zijn overleden nadat agenten hem in de wurggreep namen. 
     

#3

De helft van de directie van V&D heeft het veld moeten ruimen. Het gaat niet zo goed met de warenhuisketen, maar dankzij een nieuwe injectie van 47 miljoen euro van de Amerikaanse eigenaar kan het concern weer vier jaar vooruit.
 

#4

Alle zaken in de Valkenburgse zedenzaak worden openbaar behandeld. Sommige verdachten hadden gevraagd om zaken achter gesloten deuren. De 29 mannen worden verdacht van ontucht met een zestienjarig meisje in een hotel in Valkenburg.
 

#5

Oostenrijk schaft het bankgeheim af, als laatste land binnen de Europese Unie. De Oostenrijkers kunnen daardoor 700 miljoen euro meer belasting innen. De mogelijkheid om binnen de EU belasting te ontduiken is dus volgend jaar voorbij.
 

#6

Staatssecretaris Klijnsma wil af van het pensioenstelsel waarbij jongeren betalen voor het pensioen van ouderen. Solidariteit is een van de peilers van de huidige collectieve pensioenregeling, maar volgens Klijnsma is het systeem niet eerlijk.
 

#7

De politie heeft actie gevoerd tijdens het startweekend van de Tour de France in Utrecht. De agenten gingen toch niet zo ver dat ze de hele etappe blokkeerden. Het Tour-weekend in Utrecht trok naar schatting een miljoen mensen.

DATAGRAVER

Datagraver Stephan Okhuijsen laat deze week met een grafiek zien dat wereldwijd het terrorisme explosief is gestegen.

Het aantal terroristische aanslagen verdubbelde de afgelopen twee jaar en het aantal doden verdrievoudigde zelfs, blijkt uit nieuwe cijfers van de Global Terrorism Database. De meeste doden vielen in Pakistan en Syrië.
 
  Op nieuwsbladdestand.nl hebben we nog 41 andere nieuwsverhalen op een rij gezet, zoals:


    •   GRONINGSE POLITIE ZOEKT KOOKWEKKER
    •   OPENBARE MONUMENTEN FOTOGRAFEREN BLIJFT LEGAAL
    •   TOPAMBTENAAR JUSTITIE KREEG DUBBEL BETAALD
    •   MIGRANTEN BESTORMEN KANAALTUNNEL

    •   1,2 MILJARD EURO AFGEPAKT VAN MAFFIA-FAMILIEOp onze site vind je het complete weekoverzicht.
 
 


MINDER NIEUWS, MEER WEEKEND.

 DOEI!

 
We zijn lekker bezig bij De Stand! Dit is alweer onze 16e nieuwsbrief. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de proefnummers voor een mooie nieuwe krant.
 
Wil je een keer meewerken aan deze nieuwsbrief? Laat het ons weten!
 

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE:    NIEUWSBLADDESTAND.NL

Share
Tweet
Copyright © 2015 De Stand.
Foto:
Kamil Porembiński

Mail: jaap@eerlijkemedia.nl
Website: www.nieuwsbladdestand.nl


This email was sent to << Test E-mailadres >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eerlijke Media · Stationsplein 13 · Nijmegen, Gelderland 6512 AB · Netherlands