#1

GRIEKENLAND STEMT IN MET NIEUW REDDINGSPLAN

De eurolanden hebben zondag een akkoord bereikt over nieuwe steun voor Griekenland. Onder voorwaarde dat de Griekse regering meteen woensdag een groot aantal bezuinigingsmaatregelen zou doorvoeren, stemden de eurolanden in met maximaal 86 miljard euro aan extra hulp.

Het Griekse parlement ging woensdag akoord met het reddingsplan. Eerder liet premier Tsipras weten niet in het akkoord te geloven. Het was volgens hem wel het beste wat hij uit de onderhandelingen heeft kunnen halen.

De beslissing van de Griekse regering en de aangekondigde verdere bezuinigingen leiden sinds woensdag tot demonstraties en stakingen in het land. In Athene waren zo'n 30.000 demonstranten op de been bij twee demonstraties. Woensdagavond braken hierbij rellen uit. Sinds donderdag leggen stakers een groot deel van het Griekse verkeer plat.

Premier Rutte gaf maandag toe dat hij een verkiezingsbelofte heeft gebroken nu Nederland mede opdraait voor het redden van de Griekse economie. lees verder
   

#2

ATOOMAKKOORD GESLOTEN MET IRAN

China, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Rusland en de Verenigde Staten hebben een historisch akkoord gesloten met Iran over het verrijken van uranium.

In het akkoord staat dat Iran door mag gaan met het verrijken van uranium, maar dat de productie minder moet zijn dan wat er nodig is om een atoombom te maken.

In ruil voor de toezegging van Iran zullen de economische sancties tegen het land, die sinds 2002 stapsgewijs zijn ingevoerd, worden opgeheven. Het gaat om sancties op de nationale bank, de luchtmacht en de scheepvaart. Ook komen miljarden aan bevroren tegoeden vrij.

 

#3

RAMP MH17 HERDACHT

In Australië, Oekraïne en Nederland zijn vrijdag de slachtoffers herdacht van de ramp met vlucht MH17, precies een jaar geleden. Uit een conceptrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid bleek woensdag dat pro-Russische rebellen verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van de vlucht.
     

#4

Grote opwinding over hoe mooi Pluto op de foto is gezet. De NASA-sonde New Horizons schoot dinsdag met succes 'rakelings' langs de dwergplaneet. Vanaf een afstand van 12.500 kilometer kon de sonde haarscherpe foto’s maken van Pluto, die pas in 1930 werd ontdekt. De komende maanden brengt de NASA in kaart hoe de planeet en de manen eruitzien en waar ze van zijn gemaakt.
 

#5

De agressie tegen apothekersassistenten neemt toe. De oorzaak is dat tegenwoordig op de kassabon staat dat het verplichte adviespraatje van de apothekersassistente de klant 6 euro kost.

Dat zegt tenminste apothekersorganisatie KNMP op basis van onderzoek. De helft van de apothekersassistenten zou wekelijks of zelfs dagelijks last hebben van agressieve klanten.

Voor 1 januari 2014 moest die 6 euro ook worden betaald, maar zat het verstopt in de totaalprijs van de medicijnen. Vanwege de wens van de minister om zorgkosten transparanter te maken is deze maatregel toen ingevoerd.  lees verder

 

#6

Tijdens de herdenking van de val van Srebrenica is de Servische premier bekogeld met stenen. Afgelopen zaterdag was het twintig jaar geleden dat de Bosnische stad Srebrenica viel en bijna 8.000 moslimmannen werden geëxecuteerd. Het was de eerste keer dat de Servische premier bij de herdenking aanwezig was.
 

#7

Een grote Chinese verzekeraar neemt de verzekeringstak van SNS Reaal over – voor maar één euro. Hiermee lijdt de Nederlandse Staat een groot verlies. Minister van Financiën Dijsselbloem noemt het een tegenvaller, maar benadrukt dat er nu meer zekerheid is voor de ruim twee miljoen polishouders en voor de 4.000 medewerkers van Reaal.
 

#8

In ieder geval tot 2018 mag er niet naar schaliegaswinning worden geboord. Nog dit jaar besluit de regering of schaliegaswinning überhaupt iets is voor de toekomst. lees meer

DATAGRAVER

Deze week bereikten Iran en de zes wereldmachten een akkoord over het nucleaire programma van Iran. Naast Iran hebben ook Pakistan, India, Israël en Noord-Korea nooit hun handtekening gezet onder het non-proliferatieverdrag om de verspreiding van kernwapens te voorkomen.

Datagraver Stephan Okhuijsen zette de atoomwapens van deze landen op een rij. Het vermoeden bestaat dat Israël steeds meer kernwapens krijgt. Het akkoord met Iran is dus pas een eerste stap om de verspreiding van kernwapens tegen te gaan.
 
  Op nieuwsbladdestand.nl hebben we de 40 overige onderwerpen van deze week op een rij gezet, zoals:


    •   LAGERHUIS JAPAN STEMT VOOR STERKER LEGER
    •   MINDER VERKEERSBOETES VOOR DIPLOMATEN
    •   VOOR HET EERST FUSIE ZIEKENHUIZEN VERBODEN
    •   MEXICO LOOFT 3,5 MLN UIT VOOR GUZMAN

    •   CHINA ARRESTEERT TIENTALLEN JURISTEN


Op onze site vind je het complete weekoverzicht.
 
 


FIJN WEEKEND!

 
Dag << Test Voornaam >>, dit is alweer de 17e nieuwsbrief die je van ons ontvangt! Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de proefnummers voor een mooie nieuwe krant.
 
Vind je het leuk om een keer mee te helpen aan het maken van deze nieuwsbrief, met tekst of foto's van krantenlezers? Laat het ons weten!
 

EMAIL: JAAP@EERLIJKEMEDIA.NL

SITE:    NIEUWSBLADDESTAND.NL

Share
Tweet
Copyright © 2015 De Stand.
Foto:
Kamil Porembiński

Mail: jaap@eerlijkemedia.nl
Website: www.nieuwsbladdestand.nl


This email was sent to << Test E-mailadres >>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eerlijke Media · Stationsplein 13 · Nijmegen, Gelderland 6512 AB · Netherlands